Ultimele noutati Perform Media

De ce SLA-urile sunt cruciale in procesul de planificare a evenimentelor corporate

Un SLA sau Service Level Agreement este un element crucial în crearea unui eveniment care se mulează perfect cu așteptările clienților. SLA nu numai că protejează investiția substanțială a clientului (evenimentul), dar și pe voi, organizatorii de evenimente, de a fi făcuți răspunzători pentru furnizorii care au livrat serviciile sau produsele sub așteptări.

În mod suprinzător, există mult mai mulți organizatori de evenimente care nu au implementat un SLA, decât cei care au făcut acest lucru. A nu utiliza un SLA nu este doar incredibil de neprofesionist, ci și extrem de riscant.

SLA are rolul de poliță de asigurare atât pentru client, cât și pentru prestatorul de servicii

La fel ca în cazul unei mașini sau al unei asigurări la casă, un SLA nu-ți trebuie până nu ai cu adevărat nevoie de el. SLA are rolul de poliță de asigurare, protejând chiar acționarii de tot felul de scenarii nedorite. Clienții încheie un SLA cu furnizorii lor (ca de exemplu coordonatorul de evenimente), iar coordonatorii de evenimente vor încheia SLA cu sub-contractorii (companii care asigură logistica, firme de catering, ingineri, decoratori etc.). Unii clienți au un SLA standard, pe care îl încheie cu toți contractorii, în timp ce alții redactează un SLA pentru fiecare proiect/contract în funcție de cerințele specifice. SLA-urile reprezintă o modalitate de a îi proteja pe toți cei implicați în procesul de planificare a evenimentului. 

Fără un SLA, organizatorii de evenimente riscă să fie făcuți răspunzători pentru investiția clientului. Dacă nu aveți încheiat un SLA, iar furnizorul vostru livrează sub așteptări, clienții voștri vă vor face răspunzători pe voi pentru banii pierduți din cauza unui furnizor de catering care a anulat în ultima clipă sau a personalului de servire care a întârziat o oră. SLA vă protejează de sarcina neplăcută de a plăti pentru furnizorii care nu și-au îndeplinit obligațiile contractuale. Acestea pot include scopul activității care se așteaptă a fi livrate, timpul de livrare, desfășurarea activității conform bugetului și taxele de anulare.

SLA-urile sunt esențiale, pentru că vă garantează că tot conținutul legat de eveniment rămâne confidențial

Majoritatea evenimentelor corporate necesită prezentarea sau demonstrația unor materiale care sunt strict confidențiale. În cadrul unor asemenea evenimente companiile își lansează noi strategii, produse sau servicii, ceea ce înseamnă că toți furnizorii care sunt implicați și au acces la aceste informații trebuie să semneze un SLA. Fără un SLA care să conțină o cauză de confidențialitate, vă asumați riscul ca informațiile ce ar trebui să rămână confidențiale să devină publice si să ajungă la competitori.

SLA e o dovadă atât de profesionalism, cât și de încredere că interesele clienților tăi sunt extrem de importante pentru tine

SLA nu îndeplinește doar un rol de „înger păzitor”, ci transmite și ideea că îți valorizezi și respecți clienții. Mai mult decât atât, te ajută să construiești și să consolidezi nivelul de încredere dintre tine și clienții tăi, dar și dintre tine și furnizorii tăi. SLA conferă o anume rigoare acestor relații de lucru și vă poziționează foarte bine în cazul unor parteneriate viitoare. De asemenea, un SLA vă permite să planificați un eveniment pe măsura posibilităților de care dispuneți. 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top