Ultimele noutati Perform Media

Utilizarea benefica a invitatiilor online si a mail-urilor (II)

Pentru a îmbunătăți rata de răspuns pentru evenimentele pe care vreți sa le organizati în viitor, încercați următoarele 6 sfaturi pentru a fructifica la maxim e-invitațiile pe care le trimiteți.

 

6. Lucrați la subiectul mailului

De cele mai multe ori o oportunitate ratată, subiectul mailului reprezintă șansa voastră de a atrage atenția unei persoane și de a o determina să deschidă mailul. Acordați-vă puțin timp de gândire pentru a crea o propoziție neobișnuită sau interesantă, dar evitați să utilizați cuvinte care ar putea să declanșeze alerta de spam și să vă trimită mailul direct în căsuța spam. 

7. Personalizați invitațiile trimise pe mail

Utilizarea numelui invitatului, în locul unei abordări generaliste („Dragi colaboratori”, „Bună tuturor” etc.) îi va face pe invitați să se simtă valorizați și mult mai înclinați să răspundă. 

8. Asigurați-vă că mail-urile se deschid foarte repede

Mail-urile bogate în grafică pot arăta foarte drăguț, însă se vor deschide destul de încet. Destinatarii se vor plictisi și vor abandona mail-ul vostru, dacă acesta durează o veșnicie până se descarcă. Asigurați-vă că imaginile sunt optimizate și testați viteza de descărcare înainte de a trimite invitațiile. 

9. Asigurați-vă că invitațiile au sens și fără imagini 

Uneori, mai ales în mediile corporative, imaginile integrate în mailuri vor fi blocate de la afișare. Asigurați-vă că invitațiile sunt coerente și au sens chiar dacă imaginile vor fi blocate, stabilind un echilibru între textul în format HTML și imagini. Un echilibru corect text-imagine va reduce și riscul ca invitația să fie trimisă direct în spam!

10. Nu uitați să corectați!

Înainte de a apăsa butonul „Send”, mai aruncați-vă un ochi peste invitație, pentru a verifica dacă toate informațiile sunt corecte și dacă nu sunt greșeli de ortografie sau alte greșeli flagrante. Dacă textul a fost scris de voi, rugați pe altcineva – un cap-limpede – să verifice textul în locul vostru. Orice greșeală poate proiecta o lumină proastă asupra brandului pe care îl reprezentați și, mai mult decât atât, informațiile eronate pot afecta succesul evenimentului. 

11. Trimiteți invitațiile persoanelor potrivite

O lista de contacte „caldă” (persoane pe care le cunoașteți) va fi mult receptivă decât o listă „rece” (persoane pe care nu le cunoașteți). Mai mult decât atât, trimiterea de invitații către o listă „rece” poate fi considerată spam, iar adresa voastră de mail poate fi blocată.

 

Bonus: utilizați un serviciu profesionist de RSVP

Utilizați o soluție software online pentru RSVP pentru a crea, trimite și urmări invitațiile online personalizate.

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top