Ultimele noutati Perform Media

6 ponturi in organizarea de evenimente

Cuvântul cheie din acest articol este „organizare”. Sună destul de simplu, însă misiunea nu este deloc ușoară.

 

Stabilește o dată

Orice eveniment business devine de succes numai când toți invitații așteptați au sosit. Prin urmare,  este necesară fixarea unei date care să se potrivească agendei tuturor. Puteți ruga invitații să vă trimită o dată convenabilă pentru ei și, astfel, să obţineţi ziua organizării evenimentului. De cele mai multe ori, această sarcină este dificilă, pentru că vă rămân foarte multe opțiuni. Cel mai bine este să le oferiţi posibilitatea să aleagă un interval de timp. Evitaţi organizarea unor evenimente de amploare pe perioada iernii, întrucât vremea rea poate afecta sosirea invitaţilor veniți din altă localitate sau din altă țară. 

Căutarea locaţiilor

Conform opiniei unor specialiști internaţionali în organizarea de evenimente, cel mai bun loc pentru organizarea unui eveniment este la un restaurant. Veți economisi cheltuieli suplimentare de închiriere, în plus mâncarea n-ar trebui să fie o problemă, pentru că vă aflaţi într-un restaurant. 

Găsirea amfitrionului 

Un eveniment de business nu e complet fără un discurs introductiv, urmat de prezentarea agendei evenimentului și de cuvântul de încheiere și mulțumire. Prin urmare, încercați să găsiți printre membrii echipei voastre, acea persoană care știe cum să comunice cu publicul. 

Puneţi totul pe hârtie 

Cea mai bună modalitate de a începe planificarea unui eveniment este de a pune totul pe hârtie. De exemplu:

 

- Întocmeşte o listă cu invitații și datele lor de contact

 

- Stabileşte o listă cu nume de restaurante

 

- Creează modele pentru invitațiile care vor fi trimise pe e-mail și pentru follow-up

 

- Stabileşte meniul pentru eveniment

 

- Păstrează o listă cu cheltuielile pentru eveniment

 

Aceste liste pot fi păstrate atât pe hârtie, cât și în variantă electronică.

 

Luați mereu în calcul elementul Bani

De multe ori, vei organiza un eveniment pentru a obține și un profit. Prin urmare, ar trebui să ții o evidență strictă a prețurilor produselor și serviciilor pe care le vei achiziţiona. De exemplu, mâncarea este un element pe care vrei să-l ai sub control, așa că încercați să reduceți numărul felurilor sau al aperitivelor sau căutați produs mai ieftine, dacă într-adevăr e necesar să faceți economii cu cheltuielile pentru mâncare. 

 

Angajați pe cineva

Atunci când organizați un eveniment business pentru prima dată, veți fi extrem de stresat, confuz și veți lucra suplimentar. Prin urmare, puteți cere ajutorul unor experți în organizarea de evenimente, care vă vor îndruma astfel încât să duceți evenimentul la bun sfârșit. 

 

Deci, data viitoare când planificați un eveniment, asigurați-vă că ați bifat punctele de mai sus și sunteți gata de start. 

 

 

 

 

Rate this item
(0 votes)
Login to post comments
back to top